Thursday, December 22, 2005

AUREOBEL (introduction)


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

AUREOBEL
http://www.aureobel.com


Aureobel on Suomessa keväällä 2005 käynnistynyt portaali, jonka digitaalisen musiikin ja äänitaiteen julkaisuhankkeet toteutetaan internetissä julkaistavaksi ja levitettäväksi. Toiminnan lähtökohta on tutkia internetin erityisluonnetta julkaisu- ja jakeluvälineenä.

Aureobel julkaisee digitaalista audiotaidetta. Päämääränä on taiteellisesti korkeatasoisten teoskokonaisuuksien julkaiseminen koti- ja ulkomaisilta taiteilijoilta. Aureobelin julkaisuohjelmaan sisältyy sekä alan kansainvälisiä huipputaiteilijoita että uraansa aloittelevia nuoria lahjakkuuksia. Aureobel on lähtenyt liikkeelle kansainvälisillä taiteilijanimillä, tunnettuilla digitaalimusiikin säveltäjillä ja äänitaiteilijoilla. Myöhemmin julkaisutoiminnan painopiste laajenee kotimaisiin tekijöihin ja nostaa esiin myös nuoria lahjakkuuksia.

Aureobel-portaalin taidejulkaisut ovat uniikkeja, kyseisiä teoksia ei ole saatavilla internetin ulkopuolella muissa formaateissa (ei CD- tai DVD-levyillä). Albumit suunnitellaan tietokoneympäristössä kuunneltavaksi ja niiden toteutuksessa hyödynnetään tämän teknologisen ympäristön suomia mahdollisuuksia. Aureobel julkaisee mm. generatiivisia musiikkialbumeita, jotka vievät musiikkialbumin konseptin uudelle aikakaudelle: generatiivisilla musiikkialbumeilla musiikki muuttaa muotoaan joka kuuntelukerralla. Aureobel julkaisee suojattua musiikkia ja julkaisut toteutetaan yhteistyössä Teoston ja Gramexin kanssa. Vuonna 2006 Aureobelin julkaisutoiminta laajenee audiotaidetta koskeviin digikirjoihin ja audiopohjaisiin videoteoksiin.

3AB-0105        Atau Tanaka - Prométhée Numérique
3AB-0205        Richard Lerman - Within Earreach
3AB-0305        If, Bwana - Procession of Shadows
3AB-0405        Petri Kuljuntausta - Noise City

http://www.aureobel.com

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

0 Comments:

Post a Comment

<< Home