Thursday, December 29, 2005

Tamk:n 2005 mediataidekurssin satoa

Vuonna 2005 koulutin Tamk:n mediataiteen jatko-opiskelijoita, ryhmä oli suuntautunut äänitaiteeseen ja koulutus kesti vuoden. Terhi oli yksi kurssilaisista ja hän piti näyttelyn Taidekeskus Mältinrannassa marraskuussa 2005. Tässä hänen haastattelukatkelma liittyen näyttelyyn. Hienoa että olen pystynyt motivoimaan hänen työtään videon äänen kanssa...!!

___________________


Taidekeskus Mältinranta

Alli ja Allan Salon erillisrahaston stipendinäyttely:
Terhi Asumaniemi 5. - 22.11.2005

Haastattelu:
http://tampereen-taiteilijaseura.fi/verkkolehti/kalenteri1_2.html


[...]
Luomisen tuska ja äänimaisemointi

– Aloittamisen vaikeus iskee, jos materiaalia on runsaasti. Kyllä parasta on alkaa vaan tekemään, inspiraatiota ei kannata jäädä odottamaan, monesti se oivallus syntyy, kun vaan tekee. Jos tekee muita varten, niin alkuperäinen idea ei välity niin aitona. Itsensä toteuttamista se on.

– Lähinnä työskentelen iltaisin, mutta sekin vaihtelee. Tietotekniikka on keino tehdä asioita, ei itsetarkoitus: kun editoin videota, tarvitaan tietotekniikkaa kuvataiteen rinnalla, myös äänenkäsittely on tärkeää hallita, mutta ne eivät ole minulle itsetarkoituksia. Näyttelyni ovat kuin jatkokertomuksia toisilleen: ne muuntuvat ja toivottavasti kehittyvät, kun tulee uusia juttuja mukaan.

– Olen TAMK:lla erikoistumassa äänimaiseman tekemiseen. Minulla ei ole aikaisemmin ollut äänitaustaa näyttelyissä, mutta Petri Kuljuntausta on tunnettu suomalainen äänitaiteilija, joka on innostanut minua kokeilemaan sitä. Ensin tulee videon valmistuminen ja äänimaisema rakennetaan sen päälle, siihen paikkaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home